Hyldest til Kaj Elkrog

Kaj-ElkrogSe indlæg i Rudersdal Avis

Har du sagt kultur i Rudersdal, må du også sige Kaj Elkrog. Sådan har det været længere end nogen kan huske, for det er som om, at Kaj bare altid har været der. Er man blot det mindste aktiv i det lokale kulturliv, så ved man hvem Kaj er. For han er her der og alle vegne. Altid på farten og altid med et spændende projekt.
Men nu har Kaj, i en alder af 86 år, valgt at træde et skridt tilbage, idet at han er gået af som formand for Rudersdal Kulturparaply, der er paraplyorganisation for de amatørkulturelle foreninger i kommunen.
Selv ville Kaj nok bare kalde det mere tid til alle mulige andre opgaver de mange steder i det lokale kulturliv, hvor han er aktiv. For Kaj Elkrog er en særdeles aktiv herre, en vaskeægte ildsjæl.
Kajs arbejde inden for det lokale kulturliv begyndte i den daværende Søllerød Kommune. Her har han været formand for Søllerødscenen, og menighedsrådsmedlem i Søllerød Sogn i mere end 30 år, hvor han var med til et etablere den nye sognegård, initiativtager til store egnsspil og en bærende kraft i Sommerkoncerterne på Næsseslottet.
Derudover er han forfatter og foredragsholder omkring lokalhistorie i kommunen, især omkring industrialiseringen i Nærum. Bare for at nævne et lille udsnit.
Ved kommunesammenlægningen mellem Søllerød og Birkerød Kommuner, var Kaj en bærende kraft i at få de kulturelle foreninger til at tale sammen på tværs af den gamle kommunegrænse. Han har som formand for Rudersdal Kulturparaply været en værdifuld sparringspartner for alt fra orkestre over teaterforeninger til historiske foreninger.
Kaj er typen, der får ting gjort. Der er ikke langt fra tanke til handling. Igennem mange års arbejde for de kulturelle foreninger i kommunen har han ikke kun opbygget et netværk blandt disse, han har også gode forbindelser til kommunens forvaltning, som kommer foreningerne til gavn.
Men Kaj er også en principfast person, som har nogle helt klare holdninger til hvilke rammer, det frivillige kulturliv skal kunne virke under. Således dukker han med jævne mellemrum op i lokalavisen, hvor han slår et slag for armslængdeprincippet og foreningernes frihed.
Vi er rigtig glade for, at Kaj stadig er så dybt engageret i det lokale foreningsliv, og han vil blive savnet som frontfigur for alle de kulturelle foreninger i Rudersdal Kulturparaply. Tak for din kæmpe store indsats i mange år, Kaj.

Lulu Englund og Christoffer Buster Reinhardt, i bestyrelsen for Rudersdal Kulturparaply