Kulturnat

Kulturnatten i Birkerød bymidte er en årlige Rudersdals kulturbegivenhed med kultur på mange måder. Den er en blanding af mange forskellige slags arrangementer for børn, unge, voksne i alle aldre. Musik, teater, kunst, foreninger, butikker, bøger og mange andre ting. Jo mere alsidigt, jo bedre.

Hvad sker til Birkerød Kulturnat 2016?

Programmet fredag den 9. september omfatter bl.a.:
Unge arrangerer Natmusik i Præstegårdslunden –  bigband musik i Sognegården  – Mange slags musik i Mantziussalen – Åbne værksteder på Mantzius – Aktiviteter i Hovedgaden – Et tema om 70’erne på biblioteket, hvor du også kan møde foreninger og en forfattercafe – Kunst Gl. Præstegård – Musik i Bistrup Kirke, Hovedgaden, biblioteks-foyer og Mantziusgården koncertsal.

Hvordan foregår det?

De enkelte aktiviteter arrangeres primært af borgere, foreninger, institution, kirker, butikker og andre i kommunen med interesse for kultur og aktiviteter. Nogle har ideer til aktiviteter og andre har steder, der egner sig til aktiviteter. Så der samarbejdes på kryds og tværs – nogle gange koordineret af Rudersdal Kulturparaply, der er den generelle arrangør af dagen. Vi står primært for koordinering og den fælles markedsføring – på nettet, annoncering, plakater og det fælles program.
Det er så op til enkelte arrangører at markedsføre og gennemføre deres arrangement.

Historien bag kulturnatten

Arrangøren af Birkerød Kulturnat, Kulturparaplyen (Rudersdal Kulturparaply) blev stiftet den 03.03.1993. Formanden for Kulturparaplyen, Jørgen Reske, arrangerede i 1997 den første Kulturnat.
Dvs. at vi har vores 19. kulturnat i år den 9. september.

Følg også Birkerød Kulturnat på Facebook og Twitter.